Det tusende spadtaget i Västra Roslags-Näsby är taget

För att fira att bygget av Villa Nest i Västra Roslags-Näsby har kommit en god bit på vägen bjöd vi in blivande boende till byggarbetsplatsen. Ett tusende spadtag togs av Johan Algernon, kommunalråd i Täby, Stéphanie Leander-Engström, grundare av Villa Nest och Piotr Nowak, VD Botrygg Storstockholm. 

Det var en imponerande stor uppslutning av kunder, politiker och tjänstemän och det märktes att det var efterlängtat att äntligen få träffa blivande grannar och samtidigt få lära känna platsen bättre. 

Johan Algernon, berättade från scen om hur kommunen har arbetat för att området Västra Roslags-Näsby ska präglas av en stor variation både i arkitektur, upplåtelseformer och service. Han pekade ut de äldre byggnaderna som har bevarats såsom gamla kommunhuset och gamla elverket och hur denna blandning av nytt och gammalt bidrar till den varierade stadsbilden i området och kommer att få det att kännas som att det växt upp över tid. Han berättade också om hur Jarla Bankes torg och Järnvägsparken snart är färdigställda och kommer att invigas innan året är slut. 

Piotr Nowak, VD Botrygg Storstockholm gav en uppdatering om hur Villa Nests bygge fortlöper. Han bekräftade vad man kunde se på platsen; att gropen är färdiggrävd och att man snart skulle påbörja gjutning av betongplattan vilket nu är i full gång. Mot slutet av november kommer man inleda stomresning - ett arbete som fortsätter fram till juni 2022. 

När talarna på scen var klara och det tusende spadtaget officiellt var taget blev det en härlig uppsluppen stämning när Klasse Möllberg fick alla att dansa med till Trazan och Banarnes gamla klassiker.