Villa Nests flaggskeppsprojekt i Täby är inflyttat

Villa Nests första seniorboende har nu slagit upp portarna och de flesta av de 59 bostadsrättslägenheterna är inflyttade.
Värdinnan är på plats och lär känna de boende. Flera av aktiviteterna har redan kommit igång och mer är att vänta. Varje vecka står det stavgång, husets lunch, fika, cirkelträning, yoga och mycket annat kul på schemat. Olika intressegrupper håller på att formas och de som redan är igång är bokcirkel, syjunta, bridgesällskap och trädgårdsklubb.

Vi delar stolt några uttalande vi har fått till oss från boende i huset:

- “Jag har hittat mitt drömboende. Villa Nest har ett koncept som erbjuder oss boende en fin gemenskap, unika lägenhet och närhet till olika servicetjänster och kommunikationer.”

- “Det är svårt att sätta ord på detta fantastiska koncept. Att köpa en bostad i Villa Nest är det bästa beslut jag har tagit. Gemenskapen med grannar, unik lägenhet med spektakulär takhöjd, underbar väninna som ordnar trevliga quizkvällar, vinprovningar, fika och luncher i vår exklusiva lounge är endast ett axplock av vad som erbjuds här”

Det tusende spadtaget i Västra Roslags-Näsby är taget

För att fira att bygget av Villa Nest i Västra Roslags-Näsby har kommit en god bit på vägen bjöd vi in blivande boende till byggarbetsplatsen. Ett tusende spadtag togs av Johan Algernon, kommunalråd i Täby, Stéphanie Leander-Engström, grundare av Villa Nest och Piotr Nowak, VD Botrygg Storstockholm. 

Det var en imponerande stor uppslutning av kunder, politiker och tjänstemän och det märktes att det var efterlängtat att äntligen få träffa blivande grannar och samtidigt få lära känna platsen bättre. 

Johan Algernon, berättade från scen om hur kommunen har arbetat för att området Västra Roslags-Näsby ska präglas av en stor variation både i arkitektur, upplåtelseformer och service. Han pekade ut de äldre byggnaderna som har bevarats såsom gamla kommunhuset och gamla elverket och hur denna blandning av nytt och gammalt bidrar till den varierade stadsbilden i området och kommer att få det att kännas som att det växt upp över tid. Han berättade också om hur Jarla Bankes torg och Järnvägsparken snart är färdigställda och kommer att invigas innan året är slut. 

Piotr Nowak, VD Botrygg Storstockholm gav en uppdatering om hur Villa Nests bygge fortlöper. Han bekräftade vad man kunde se på platsen; att gropen är färdiggrävd och att man snart skulle påbörja gjutning av betongplattan vilket nu är i full gång. Mot slutet av november kommer man inleda stomresning - ett arbete som fortsätter fram till juni 2022. 

När talarna på scen var klara och det tusende spadtaget officiellt var taget blev det en härlig uppsluppen stämning när Klasse Möllberg fick alla att dansa med till Trazan och Banarnes gamla klassiker. 

Villa Nest vinner Markanvisningstävling i Täby kommun

Nu står det klart att Villa Nest tillsammans med Botrygg vunnit Täby kommuns markanvisningstävling i Västra Roslags Näsbys södra del. På Täby kommuns hemsida finns mer att läsa om tävlingen och området. Vill du veta mer om Villa Nests projekt och de 59 trygghetsbostäder vi ska bygga - läs mer under våra projekt eller hör av dig!

Screen Shot 2018-10-09 at 20.38.00.png

Vad Villa Nest tillför marknaden är något helt nytt anpassat för en ny generation seniorer med högt ställda krav. Vi är glada att Täby kommun ser behovet av detta och gett oss förtroendet att utveckla konceptet i ett av kommunens mest attraktiva utvecklingsområden, säger Stéphanie Leander-Engström, medgrundare och VD för Villa Nest.